Наградния фонд за Dota 2 на “The International” достигна 2 милиона долара!

От Valve си поставиха нови високи цели като обявиха отново най-големият награден фонд даван някога в историята на електронните спортове.

За третата годишнина на играта на Valve – Dota 2 и третия турнир по електронен спорт “The International” вече са начислени общ награден фонд от два милиона долара.

До момента, общата сума на наградния фонд на разположение в турнира е $ 2,001,670. Всеки Dota 2 играч, който купува по време на игра Interactive Compendium добавя по $ 2.50 към общия награден фонд. Valve ще отключи нов скин HUD за всички Compendium собственици след преминаването на $ 2м праг.

От Valve е също така добавят и още допълнителни цели и постижения за откючване от всеки един играч с увеличаване на наградния фонд. При $ 2.2m всички играчи собственици на компедиум ще бъдат наградени нов предмет с чисто нова анмиация, а при $ 2,4m ще всеки играч закупил компедиум ще има правото да гласува за някой от участниците на “8 Solo Championship (1vs1) в The International.”

Крайната цел на Valve възлиза на $ 3,2 милиона, което ще позволи на Общността на DOTA2 да изберат сами следващия герой пуснат в игра!

Оригиналният награден фонд за The International 3 възлиза на $ 1,6 милиона, което означава, че Interactive Compedium е бил закупуван над 160 000 пъти. Valve още не са уточили как ще бъде разпределен наградния фонд спрямо участниците.

Предишният най-голям награден фонд в електронните спортове е $ 2 милиона бе на финалите на световно първенство в играта “League of Legends”, което се проведе в Лос Анджелис през октомври 2012 година.

The International 3 ще се проведе от 07 август до 11 в зала Бенароя – Сиатъл. 13 от 16 отбора вече са усигурили участието си, като останалите три места за ще бъдат разпределени сред най-добрите от протичащите в момента – западни и източни квалификации.

Use Facebook to Comment on this Post


0 коментара
Оставете своя коментар


(задължително)